Loading...
06-70-949-6551 | Nyitva: hétfőtől péntekig 10.00-15.00-ig
1095 Budapest Gát utca 21. Fszt./1. (Utcáról nyíló üzlethelyiség)

Általános Szerződési Feltételek

Az Ön által vásárolt termékek eladója a Gumi Sprint Kft. pontos, jogszabályok által meghatározott adatai:

 • Székhely: 1095 Budapest, Gát utca 21. Fszt./1.
 • Adószám: 24239035-1-43
 • Cégjegyzékszám: 01-09-997216
 • Ügyvezető: Nagy Zsolt
 • Bejegyző hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
 • Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-63474/2013..
 • Telefonszám: +36 70-949-6551
 • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A szerződés a Gumi Sprint Kft., a továbbiakban, mint Eladó, és a megrendelő, a továbbiakban, mint Vevő között jön létre. Az alábbiakban leírt szerződési feltételek a Gumi Sprint Kft. által üzemeltetett http://www.gumisprint.hu internetes áruházban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazzák.

A Vevő a megrendelésének jóváhagyásával az alábbi szerződést elfogadja, amely az Európai Unió vonatkozó 97/7/EK irányelvének szabályaira épülő 17/1999. (II.5.) Korm. rend. előírásainak figyelembe vételével készült. A rendelés elküldésével a Vevő és az Eladó között, mint távollévők között kötött szerződés jön létre a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint.

A Vevő kijelenti, hogy ismeri, magára nézve kötelezőnek tekinti és elfogadja az itt leírt Általános Szerződési Feltételeket, amely az Eladó és a Vevő között jött létre, amennyiben igénybe veszi az oldal szolgáltatásait és megrendelést küld. Továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt árut átveszi, és a vételárat az átvételkor kiegyenlíti. Az Eladó minden esetben számlát állít ki a vásárlásról.

A szerződés létrejöttének esetei

 • A Vevő a webáruházban regisztrál, majd a kiválasztott termékeket megrendeli a webáruházon keresztül.
 • A Vevő az Eladó e-mail címére rendelést küld.
 • A Vevő az Eladó megadott telefonos elérhetőségén rendeli meg a termékeket.

A rendelés elfogadásához a Vevő alábbi adatai szükségesek

 • Név
 • Cím
 • Telefonszám
 • E-mail
 • Házhozszállítás esetén a szállítási cím és a kézbesítés módja

A megadott adatok valóságtartalmáért a Vevő felel. A hiányosan, hamisan, vagy pontatlanul megadott adatok esetén a megrendelés elutasításra kerül és a teljesítéstől az Eladó indoklás nélkül elállhat. A rendelés mindenkori állapotáról a Vevőt a megadott e-mail címén értesíti az Eladó. A rendelési folyamat során a Vevő megismeri a termékeket, annak paramétereit, tulajdonságait és jellegzetességeit, az árakat és fizetési feltételeket, valamint az áru átvételének módját.

Az Eladó fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül módosítsa a szerződést. A változtatások nem térhetnek el a jogszabályi előírásoktól, és nem vonatkozhat a már leadott, teljesítés alatt lévő megrendelésekre. A változás az Eladó weboldalán történt megjelenés időpontjától lép életbe.

Az Eladó felelősségvállalása

Az Eladó nem vállal felelősséget az oldalon esetlegesen előforduló elírási hibákért, valamint az elhelyezett információk helyességéért, valóságtartalmáért. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk és az adott termék a valóságban eltérő lehet. Az árváltoztatás jogát az Eladó fenntartja. A webáruházban közölt termékek nem az aktuális készletet tükrözik, ezért előfordulhat, hogy a Vevő által megrendelt terméket az Eladó már nem tudja beszerezni. Ebben az esetben az Eladót kártérítési kötelezettség nem terheli.

A Vevő felelősségvállalása

A Vevő tudomásul veszi, hogy rendelése jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. A Vevő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik. Amennyiben a küldemény kézbesítése a Vevő hibájából meghiúsul, az ebből eredő költségeket a Vevő köteles megtéríteni az Eladónak. Az Eladó a többletköltség teljesítésekor számlát állít ki annak összegéről.

Garancia, szavatosság

Az Eladó az eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak. Abban az esetben, ha megrendelt termék hibás vagy meghibásodik a Ptk. 151/2003.(IX.22.) Kormányrendelet illetve a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet szerint jár el az Eladó. Ennek érdekében a Vevő kérheti az áru javítását vagy cseréjét. Az Eladó fenntartja a jogot, hogy a hibásnak vélt termék cseréjét megtagadja amennyiben az a szakszerűtlen felszerelés következtében sérült, vagy nem a gyártó előírásának megfelelően volt használva. A garancia nem vonatkozik a használatból eredendő természetes kopásra és sérülésekre.

Az Eladó fenntartja a jogot, hogy a hibásnak vélt terméket bevizsgálja, melynek ideje maximum 30 nap lehet. A vizsgálat során az Eladó kérheti a termék szerelésé végző szakszervíz számláját a Vevőtől.

Amennyiben az átvett termék hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt az Eladó díjmentesen kicseréljük a hiba megállapításától számított 8 napon belül. Ha a cserére bármely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat az Eladó visszafizeti. A termék cseréje csak az eredeti számla és hiánytalan csomagolás megléte esetén lehetséges.

Elállás

A Vevő az áru átvételét követő 14 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet rendelkezik. A Vevő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia az Eladónak. Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, az Eladó kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.

Az Eladó kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni, a termék bármely eltérő módon történő visszajuttatása estén felmerült kárait jegyzőkönyvezi és érvényesíti. A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.

Szállítási módok és árak

A webáruházban látható szállítási árak bruttó egységárak, amelyek tartalmazzák a csomagolási költséget is. A Vevő egyedi kérésének megfelelő csomagolási igény esetén, minden esetben előzetesen, e-mailben történő egyeztetés alapján a csomagolás költsége a Vevőt terheli.

Amennyiben a Vevő egy szerződésszerűen teljesített rendelést nem vesz át, akkor az Eladó fenntartja a jogot, hogy a Vevőt a jövőben csak banki átutalással történő előzetes fizetés esetén szolgáljuk ki.

Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén az Eladót kártérítési kötelezettség nem terheli.

Személyes átvétel

A reggel 8 óráig leadott rendelések még aznap, a 8 óra után leadott rendelések pedig másnap vehetőek át az Eladó budapesti üzletében abban az esetben, ha az Eladó visszaigazolást küld. A visszaigazolás után a Vevő a rendelését 5 napig veheti át, utána a rendelés automatikus törlésre kerül. Az üzlet elérhetőségét, nyitva tartását az Eladó a honlapján teszi közzé.

Házhozszállítás

A megvásárolt terméket a GLS Futárszolgálat szállítja ki a megadott címre. Amennyiben a rendelését 14:00-ig adta le és a termék van raktáron, úgy a futár másnap kézbesíti a csomagot. A 14:00 óra után leadott rendeléseket 2 napos határidővel tudjuk kézbesíteni.

Előre utalásos fizetés esetén az Eladó csak akkor tudja biztosítani a másnapi kézbesítést, ha a rendelés összege 14:00 óráig beérkezik az Eladó számlájára.

A Vevő a küldemény feladásakor elektronikus előrejelzést kap e-mailben. A kézbesítés 8:00 – 17:00 közötti időszakban történik, de a Vevőnek lehetőse van arra, hogy módosítsa a szállítási címet és a kiszállítás időpontját. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezet eredményre a futárszolgálat a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését.

Kiszállítás GLS CsomagPontra

A megvásárolt terméket futár viszi ki egy, a Vevő által meghatározott GLS Csomagpontra. A Vevő a küldemény feladásakor elektronikus előrejelzést kap e-mailben. Amennyiben a rendelését 14:00-ig adta le és a termék van raktáron, úgy a futár másnap kézbesíti a csomagot. A 14:00 óra után leadott rendeléseket 2 napos határidővel tudjuk kézbesíteni. Mindkét esetben a csomag 5 napig vehető át a megjelölt átvételi helyen.

Előre utalásos fizetés esetén az Eladó csak akkor tudja biztosítani a másnapi kézbesítést, ha a rendelés összege 14:00 óráig beérkezik az Eladó számlájára.

Adatkezelés

A Vevő által a regisztráció során megadott személyes adatok kezelése az Adatvédelmi Törvény hatályos szabályainak megfelelően történik. A megadott információkat a Vevőnek joga van megtekinteni, azokat bármikor módosíthatja vagy törölheti. Kivételt képeznek azok a számla adatok, melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez. Az Eladó a Vevő adatait az adott szolgáltatás teljesítése, valamint a jövőben más szolgáltatásairól való közvetlen tájékoztatás továbbítása érdekében tárolja és kezeli.

Az Eladó kijelenti, hogy megadott adatokat csak a vele szerződéses jogviszonyban álló GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.-nek adja át abban az esetben, ha a Vevő a rendelés folyamán kiszállítást kért. A GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. az Eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosult megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Más esetben az Eladó a megadott adatokat harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adja tovább.

Szerzői jog

A www.gumisprint.hu oldal tulajdonosa a Gumi Sprint Kft. (Székhely: 1095 Budapest, Gát utca 21. Fszt./1.; Adószám: 24239035-1-43; Cégjegyzékszám: 01-09-997216). Az oldalon található szöveges információk, képek és leírások a szerzői jog hatálya alá esnek, ezért TILOS azokat a Gumi Sprint Kft. írásos engedélye nélkül sokszorosítani, terjeszteni vagy felhasználni. Jelen Általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdéseket illetően a Polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései irányadóak.

Utoljára frissítve:%2017. %406 %29. %AM %09:%jan.

Bejelentkezés

Regisztráció